Les primeres papallones de l’any

Papallona blanca (Font: baranobad2.persianging.com)

Papallona blanca (Font: baranobad2.persianging.com)

La primera la vam veure el 18 de febrer, però tot el final del febrer, i sobretot ara al principi del mes de març que a l’hort hem tingut les primeres visites de papallones… per ara només n’hem vistes de color blanc… però creguem que arribaran la resta de colors amb la primavera.

Ens fan il·lusió que tinguem aquestes esperades visites, no només perquè comencen a indicar-nos l’arribada del bon temps… sinó perquè són conegudes arreu com a bons bioindicadors… són indicadors biològics perquè com a espècie ens indiquen que el medi té un bon estat biòtic… bé segurament com a bons indicadors, caldria fer un bon estudi i monitoratge per anar avaluant si cada cop n’hi ha més o menys… abans de poder prendre cap valoració positiva o negativa… però el que sí que tenim clar que és un bon senyal que n’hi hagi.

Ja sabem que no són els únics, ni els més importants bioindicadors però sí que són un dels més famosos, si més no a les nostres contrades… De biodindicadors n’hi ha de molts tipus: microbians, vegetals (algues, posidònies, líquens, trèvol…), animals (macroinvertebrats aquàtics, escarbats, formigues, papallones, amfibis, peixos, cigonyes, martinets, llúdrigues…). Com sempre, una ullada la viquipèdia ens pot donar un bon resum dels bioindicadors.

PD: A finals de març ja n’hem vist forces més i no només de blanques sinó també de marrons i moltes d’elles volant aparellades. De taronges-negres encara no n’hem vist.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: