Malura blanca al perer

Malura blanca en brot de pomer (Font: www.efa-dip.org)

Malura blanca en brot de pomer (Font: http://www.efa-dip.org)

Divendres 11 de maig vam aplicar un remei casolà un xic personalitzat, en 11 litres d’aigua hi vam diluir 1 litre de llet sencera i 1 iogurt natural de 150gr i amb aquesta barreja vam ruixar els pomers i perers.

Tot va iniciar-se en detectar un borrissó blanc sobre fulles del perer (la majoria eren fulles joves i a les puntes de les branques, els brots…). Aquest borrissó es treu si li passes els dits però es veien malaltes les fulles.

Vam investigar un xic arreu de la xarxa i sembla que l’únic fong que s’hi pot semblar és l’oïdi, també anomenat oídium, cendrada o malura blanca. I dels tractaments, a banda del sofre, és amb sèrum de llet al 5% o bé amb llet a 10% i per això li vam afegir iogurt… això sí, hem vist que es recomana que la llet sigui desnatada… pel greix que potser no és el millor per la terra…

Bé, com diumenge ha plogut segurament haurem de tornar a fer el tractament preventiu (es veu que genera una pel·lícula protectora sobre les fulles que fa que les espores no s’hi puguin enganxar quan volen estendre’s)… i per això ara hem descobert que el fet de sucar amb iogurt les fulles afectades segurament no hi haurà fet res ja que no “el combat directament” i el millor hagués estat destruir-les i/o llançar-les lluny del cultiu.

Més informació sobre l’oïdi:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: