Com sempre, se’ns tira a sobre la poda!

Doncs enguany no hem començat a podar fins avui 2 de març… la veritat és que no havíem de podar gaire, enguany ens dediquem un xic a podar:

Olivera (Font:tvperu.gob.pe)

Olivera (Font:tvperu.gob.pe)

 • Oliveres (4+1):

  Enguany bàsicament només podem les branques que tenen molt poques fulles, els mamadors que han crescut bé al peu de l’olivera o bé de les branques interiors… i aclarim un xic travent les branquetes que creixen cap a dins… Cal mantenir el centre de les oliveres lliures de branques perquè hi doni el sol.

Morera (Font:www.floresyplantes.net)

Morera (Font:www.floresyplantes.net)

 • Moreres (3):

  L’experiència de l’any passat de deixar moltes branques (trencant amb el tòpic de deixar les moreres ben pelades) ens va anar bé… així que enguany només hem tallat aquelles branques que molesten o apunten cap avall.  L’any passat els brots no van començar a sortir fins el 15 d’abril (i vam menjar mores cap a principis de juny).

Auró americà (Acer Negundo) - Flor masculina (Font: chalk.richmond.edu)

Auró americà (Acer Negundo) – Flor masculina (Font: chalk.richmond.edu)

 • Arbre Negundo (2):  no el toquem… com a màxim mirarem de tallar els mamadors del peu que vagin sortint. 
 • Noguer (2):Enguany no el tocarem… fins que detectem si hi ha cap branca malalta.
 • Pomeres (5):Per ara no hi fem res… no hi entenem gaire (el que sí que hem d’aprendre és a escatir fruits perquè surtin més grans i bons i no tants de petits i fets malbé). L’any passat van ésser els darrers fruiters en fullar i florir (molt després dels albercocs, codonyers, perers i alhora amb els noguers i figueres) però quan ho fan són tan macos com els altres.
 • Cirerer (1): es poda quan ja ha donat fruit, a l’agost (perquè ja és un arbre adult… si fos jove he sentit dir que es poda a l’hivern)… perquè ara al gener i febrer ja millor deixar-lo tranquil perquè un dia d’aquests farà flor i a principis d’estiu esperar que faci cireres (que per cert, a diferència d’altres fruits no s’ha d’escatir ni les flors ni els fruits…). L’any passat ens  vam quedar sense cireres… així que haurem de trobar la manera de protegir-les cireres que vagin sortint d’ocells i altres “pàjarus” espavilats. Normalment cap a mitjans de maig.
 • Albercocs (4):  l’any passat per aquesta època ja estaven florits i fullats… però enguany tot va un xic endarrerit (manca d’aigua?).
 • Figueres (2): tallem les branques que molesten en passar-hi per sota, res més.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: